Hotel van Gelder is gevestigd aan het Damrak 34 middenin het centrum van Amsterdam. In de omgeving van het hotel is veel te zien en te doen. Doordat het centrum compact is gebouwd kunt u alles te voet af. Vanuit het hotel loopt U binnen 5 minuten naar het centraal station, de Dam, Het Anna Frankhuis, Het museumplein met het prachtige Rijksmuseum en Vincent van Gogh Musuem, De wereldberoemde Wallen, Het hippe winkelgebied “de negenstraatjes” en ontelbare cafés en kroegjes. Daarnaast stoppen de rondvaartboten bij ons voor de deur, en bevindt zich op de begane grond van het hotel excursie bureau “Tours en Tickets” waar u allerlei excursies kunt boeken in Amsterdam of naar interessante plaatsen en bezienswaardigheden in Nederland of België.

Kortom, Hotel van Gelder heeft de perfecte ligging om Amsterdam te ontdekken!

Vanaf Schiphol luchthaven

Amsterdam Schiphol, Europa’s grootste luchthaven, is uw toegangspoort naar Amsterdam. De trein vanaf de luchthaven naar Amsterdam Centraal Station is een comfortabele manier van vervoer. Het station is duidelijk aangegeven op de luchthaven en bevindt zich centraal gelegen op Schiphol Plaza. Treinkaartjes naar Amsterdam Centraal Station (enkele reis 2de klasse is ongeveer 4 EUR) kunnen eenvoudig gekocht worden met een credit card bij de gele kaartmachines of u kunt een kaartje kopen bij de NS loketten. Als u aangekomen bent bij Amsterdam CS, verlaat u het station via de hoofduitgang. Met u rug naar het station toe loopt u rechtdoor de centrale straat in, het Damrak. Passeer de brug, steek de straat bij de stoplichten over en u bevindt zich nu op het Damrak, Amsterdam’s meest centrale straat, enkele minuten verwijderd van hotel van Gelder. De loopafstand is ongeveer 250 meter. Loop gewoon rechtdoor tot u aan de rechterkant Hotel van Gelder aantreft op nummer 34 (max. 5 minuten). Een taxi vanaf de luchthaven kost ongeveer 60 euro.

Met de auto

U heeft geen auto nodig in Amsterdam omdat de meeste bezienswaardigheden te voet of te fiets bereikbaar zijn. Tevens is het openbaar vervoer betrouwbaar en rijdt tot ’s avonds laat. Het verkeer in Amsterdam kan hectisch en druk zijn zoals in vele andere grote steden en parkeren is duur. In de omgeving van het hotel kunt u op de openbare weg parkeren vanaf €3.60 to €5 per uur. U kunt uw auto ook parkeren in een parkeergarage die vaak een 24-uurs tarief hanteren van maximaal € 55 per dag.

Parkeren

Het verkeer in het centrum van Amsterdam kan hectisch en druk zijn. Daarnaast is parkeren duur. Speciaal voor onze gasten hebben wij een deal met de Qpark parkeergarage “de Kolk” op de Nieuwendijk. Deze parkeergarage bevindt zich op 2 minuten loopafstand van Hotel van Gelder. Wanneer u bij ons verblijft betaald u in deze parkeergarage slechts €35,- per 24 uur. Normale prijs bedraagt €55,-

Website parkeergarage Nieuwendijk