Tussen de Leidsestraat en de Raadhuisstraat bevindt zich het charmante gebied ‘De 9 Straatjes’, genoemd naar de negen dwarsstraatjes die de hoofdgrachten verbinden.

Perfecte plek om te shoppen in Amsterdam

Als je in de 9 Straatjes gaat winkelen, is de kans groot dat je met iets bijzonders thuiskomt. Wie op zoek is naar hippe vintage items slaagt zeker bij Zipper in de Huidenstraat, Laura Dols in de Wolvenstraat of Episode in de Berenstraat. Wanneer je liever voor een nieuw, chique item gaat, kun je terecht bij een van de vele luxe boetiekjes, zoals Van Ravenstein op de hoek van de Keizersgracht en de Huidenstraat, of ATELIERAMSTRDM op de hoek van de Herengracht en de Huidenstraat.

Lunchen en loungen

In de 9 Straatjes zitten tal van gezellige cafés en restaurants. Van Harte in de Hartenstraat is een gezellige rumoerige woonkamer waar je van een eenvoudige, betaalbare mediterrane lunch of diner geniet. Bij het hippe Lust in de Runstraat kun je terecht voor simpele gerechten als salades, hamburgers en fruitshakes. Bar/restaurant Brix is een sfeervolle plek met jazzy muziek en kleine gekunstelde voorgerechtjes. Tegenover Brix zit het naamloze Wolvenstraat 23. In deze hippe bar chill je lekker met een drankje en betaalbare Chinese hapjes. Een wat ouder publiek gaat iets verderop naar De Pels; een gezellige bruine kroeg waar intellectuelen en creatievelingen graag een borreltje halen.